↑ Tilbake til Sommeraktiviteter

Skriv ut Side

Sightseeing med buss

KS6 Kirkenes sightseeing & Russiske grense

Denne turen gir på kun 2 timer et interessant innsyn i historie, natur, klima og det moderne Kirkenes. En guidet tur med buss i Kirkenes, til den russiske grensen og til gruvebyen Bjørnevatn. Først drar vi til det historiske grensepasseringssted Skafferhullet. Her ser vi grenselinja og det russiske samfunnet ”Boris Gleb” på andre siden av grensen. Guiding underveis om de skiftende historiske begivenheter vi har vært del av. Etterpå drar vi til Bjørnevatn og opplever et gruvesamfunn som har gått gjennom store forandringer. De store jernmalmgruvene ble nedlagt i 1996 og gjenåpnet i 2009. Vi får et innblikk i den 90 år gamle gruvehistorien og kjører langs de svære gråbergtippene helt til ”Storfjellet” hvor man har flott utsikt over Langfjorden og inn i Pasvikdalen.

Hele året på forhåndsbestilling
Varighet: 2 timer (13.00-15.00)

PRIS:
600 NOK pr person
300 NOK for barn under 12 år

min 2 personer, maks 16 personer
Grupperabatt for større grupper
inkludert transport og guide

KS32 Sightseeing til Pasvikdalen og besøk på Nasjonalparksenteret

En guidet tur med buss til Pasvikdalen. Pasvikdalen strekker seg omlag 100 km sørover i kommunen og ligger som ei kile mellom Russland i øst og Finland i vest. Det er både en flott naturopplevelse og interessante innblikk i dalens historie. Vi følger Pasvikelva som danner grensen mot Russland helt opp til Svanvik. Besøk på Nasjonalparksenteret med informasjon om fauna og flora. Besøk på informasjonssenter for bjørn (ble åpnet i juni 2012). Flere stopp underveis hvor man har god utsikt over elva og til Russland (stoppesteder er væreavhening og varierer litt med årstider). Underveis guiding om natur, levemåte og historie.

Hele året Man – Fre på forhåndsbestilling
Lør og Søn kun Juni – August på forhåndsbestilling
Varighet: 4 timer (avgangstid avtales ved bestilling)

PRIS:
900 NOK pr person
450 NOK for barn under 12 år

min 2 personer, maks 16 personer
Grupperabatt for større grupper
inkludert transport, guide og inngangsbilletter

 

KS32L Sightseeing til Pasvikdalen, besøk på Nasjonalparksenteret og i hundekennel inkl lokal lunsj

En guidet tur med buss til Pasvikdalen. Pasvikdalen strekker seg omlag 100 km sørover i kommunen og ligger som ei kile mellom Russland i øst og Finland i vest. Det er både en flott naturopplevelse og interessante innblikk i dalens historie. Vi følger Pasvikelva som danner grensen mot Russland helt opp til Svanvik. Besøk på Nasjonalparksenteret med informasjon om fauna og flora. Besøk på informasjonssenter for bjørn (ble åpnet i juni 2012). Neste stopp er på Høyde 96 med god utsikt over dalen og helt inn til Russland (kun Mai-Okt). Videre kjører vi til hundekennel Birk på Melkefoss. Omvisning og info om hunder, hundeturer og mer. Lokal lunch serveres i Viking langhuset rett ved Pasvikelva og den russiske grensen. Underveis guiding om natur, levemåte og historie.

Hele året Man-Fre på forhåndbestilling
Lør og Søn kun Juni – August på forhåndsbestilling
Varighet: 5 timer (avgangstid avtales ved bestilling)

PRIS:
1680 NOK pr person
840 NOK for barn under 12 år

min 2 personer, maks 16 personer
Grupperabatt for større grupper
inkludert transport, guide, inngangsbilletter og lokal lunsj

KS39 Tur til Grense Jakobselv og Norges eldste fjell

Ytterst ute ved Ishavet ligger den lille bygden Grense Jakobselv. Kun en smal elv skiller den frodige grensebygda fra Russland. Langs grensa kan man se både norske og russiske vaktposter. Grense Jakobselv ligger ca. 60 km fra Kirkenes mot øst og lengre øst kommer du ikke. Turen over Jarfjordfjellet er en fantastisk naturopplevelse og på kun kort avstand opplever du fjord, fjell, hav og den frodige dalen. Vi passerer Kong Oscars II kappellet fra 1869, prestestua og tar en pause med kaffeservering på en av de fineste sandstrender i Nord rett ved ishavet. Er du tøff nok kan du ta en svømmetur i midnattsola, så ikke glem badebuksa.

I  perioden 20. mai – 30. sep på forhåndsbestilling
Varighet: 3,5 timer (avgangstid avtales ved bestilling)

PRIS:
900 NOK pr person
450 NOK for barn under 12 år

min 2 personer, maks 16 personer
Grupperabatt for større grupper
inkludert transport, guide, kaffe/te

Sightseeing i Neiden og svipptur til Finland

”Neiden er ei langstrakt og svært vakker bygd i Øst-Finnmark. Her finnes et spennende kulturmiljø med Neiden kapell og det ortodokse St. Georgs kapell som de største attraksjoner” (T. Helgesen/ T. Schandy: Norske Perler, 2012)

Med buss fra Kirkenes til Neiden (40 km)  langs Munkefjorden. Stopp underveis og mulighet å ta bilder. Et fascinerende fjordlandskap med et yrende fugleliv i fjæra. I Neiden blir det omvisning i Skoltebyen og besøk på det ortodokse St Georgs kapell fra 1565, Skoltefossen ved Neidenelva og Neiden kapell. Kaffe og noe søtt å bite i underveis. Før vi drar tilbake til Kirkenes tar vi en kort tur over til Näätämö i Finland. Turen har som tema: natur, skoltesamer, Finland og mye mer.
Personlig guiding, små grupper.

I perioden 01. juni – 30. sep på forhåndsbestilling
Varighet: 4 timer (avgangstid avtales ved bestilling)

PRIS:
1200 NOK pr person

600 NOK for barn under 12 år
min 2 personer, maks 8 personer

inkludert transport, guide og kaffe/te + noe søtt, alle inngangsbilletter

Permalenke til denne artikkelen: http://www.pasvikturist.no/norsk/kirkenes/sommeraktiviteter/sightseeing-med-buss/